Vinterviken

Har haft en underbar dag i Vinterviken med mamma och Pia idag, mamma som även fyllde 46 år idag. Underbart väder både idag och igår, så härligt! Mamma pratar om att hon vill åka till Edinburgh i sommar, jag bangar inte.
Hela helgen har vart kul, jag känner att jag mår bra, njuter av allt som livet har att erbjuda. Låt mig alltid få känna så här.

Herman Melvin

Oh no! Jag visste att ju skulle bli mer intresserad av en viss person om ja träffa han mer och hur blev de? Jo exakt som jag misstänkte, tack för det mina kära känslor. Vi sågs igår och det var mysigt och det sas att vi skulle premiära bada i vinterviken imorgon, hoppas de blir så. Kom i säng jättesent igår och när ja vakna imorse var min första tanke "ja vill inte", jag hatar att behöva gå upp klockan fem! De borde vara lag på att man inte får börja jobba förrän klockan sju men jag måste medge att det är ganska mysigt och framför allt lungt och skönt att åka till jobbet i ottan.
Idag har jag tvättid klockan fyra, fan var roligt, en fredag WOHOOO! Jag gör en liten dans för att uttrycka min glädje, det märks att jag är trött. En kund sa att det såg ut som om jag vart på firmafest igår och jag önskar nästan att jag vart det, då hade jag haft en anledning att vara trött.


Storstädning av el casa idag, tvätta, damma, dammsuga, skura toalett.

BEVARA CHRISTIANIA

Christiania grundades av hippies 1971. Christiania har ett självstyre byggt på att varje individ har ansvar över sitt eget liv och hem och fristaden Christiania saknar lagar men har en samling regler som gäller för alla:
  • Ingen tung narkotika
  • Inga vapen
  • Inget våld
  • Ingen handel med byggnader eller bostäder


Droger har alltid haft en central roll i Christianias historia men om man läser sig till lite historia om fristadens bakgrund så märker man att invånarna i Christiania är liberala till lättqa droger, så som Cannabis och Hasch men vill ha förbud för tunga droger, det står även i deras regler. Invånarna har samarbetat med polis och myndigheter och när polisen marscherat in i fristaden har dom inte mött våld utan samarbetsvilja.

Kulturarvet, ska vi riva alla dessa underbara egenbyggda hus, jag har vart i Christiania och de är en upplevelse bara att få se på byggnaderna och målningarna som alla symboliserar olika saker. Bevara detta så vi kan visa detta för våra kommande generationer.

En uppstädning av Christiania behövs det kan jag inte neka till, kriminella och droganvändare behöver försvinna. Men snälla låt inte dom som sköter sig straffas för andra inte sköter sig. De vill riva Christiana och bygga nya moderna bostäder där istället, in med dom rika låter det i mina öron. Christiania är centralt belägget i Köpenhamn och det är antagligen det som lockar, de vet att de kan få mycket pengar för lägenheter som säljs där. Jag blir bara mer och mer arg över detta så nu slutar jag skriva men det vällkommnande man möts av i Christiana har jag inte känt någon annanstans, det är värme och kärlek.
Nej till nedläggning, Ja till kärlek!


Brunt?

Ja mitt hår skulle bli mörktbrunt efter färgningen MEN min utväxt är fortfarande ljus, blir man knäpp eller knäpp?.
Jag hann med allt på listan utom att åka skateboard men jag har en giltig orsak, det regnar. Nu ska jag kolla lite på tv och sen sova.

Måndag i punkt

. Jobba 6.20-15.30
. Rösta på biblioteket
. Köpa lök och tandborste på ICA
. Betala räkningar
. Laga mat + fixa matlåda
. Åka skateboard
. Färga hår

Komma ihåg att ringa till mamma och be henne ta med flyttkartonger på söndag, absolut måste komma ihåg att köpa födelsedagspresent till mamma.

Casio

Jag älskar min nya casio klocka. Nu måste jag sova för jag ska upp fem imorgon, tråk tråk tråk. Men imorrn ska jag försöka åka lite skateboard, de ska bli skoj!

Gonatt.

Uhhhh

Vansinnes full blev ja igår och massa skit hände, men ja låtsas som inget av de hänt så ja slipper tänka på de. Kan vara bra att göra så ibland. Cyklade till Willys och köpte lite mat och sen ringde en och ville ses, jag blev glad. Nu ligger jag i soffan och tänker att jag borde banta, måste springa i veckan, måste måste måste. Nu ska jag ta en liten promenad.


Pinsamt

Ordet pinsamt borde raderas i det svenska språket, inget ska behöva vara pinsamt. Jag hatar att jag inte vågar göra saker bara för att jag tycker det är pinsamt, pinsamt är de dummaste ordet någon har kommit på någonsin. Från och med idag ska jag aldrig mer använda ordet pinsamt.

Äntligen!


Alicia Keys

Sitter i sängen med pyjamasen fortfarande på och sjunger med i låtar jag spelar upp på spotify, älskar att sjunga med i låtar men bara när jag är ensam. Ja brukar ofta leka små stjärnorna med mig själv men man får aldrig glömma att dra för gardinerna, det gjorde jag en gång och jag tror min granne fortfarande har men efter de.



Sömngångare?

Läste alldeles nyss att Aqua ska göra comeback, skojigt värre. Jag är mest nyfiken hur dom ser ut idag, alla de där banden man lyssna på i tonåren, hur ser dom ut idag? Jag får googla lite, för google är en människas bästa vän. Imorrn är de helg och jag är överlycklig för de, de betyder sovmorgon! Jag som alltid har varit en sån som klarar att gå upp i tid oavsett har fått en svacka, jag har ännu inte lyckats försova mig men jag är rädd för att de kommer snart.
Jag kan göra en del märkliga saker i sömnen,senast imorse vaknade jag av att jag skrivit ett halv sms till min lillebror och i förra veckan hade jag hämtat ett glas vatten och en toarulle, när jag vakna på morgonen var de bara där och jag har svaga minnes fragment att jag har  varit upp och sprungit. Jag kan också lägga mig åt fel håll i sängen och försöka få ut mitt täcke ur påslakanet bara för jag drömt att jag gör något liknande, ibland vaknar jag mitt i jag håller på med något och de är läskigt. Tänk om jag skulle bli en sån där som mördar folk i sömnen eller att jag får för mig att gå ut, blir rädd av tanken. Nej, jag får sova med ena handen fastbunden i nattduksbordet framöver.

nej

Ingen motivation till att skriva. Det kommer nog men den finns inte där just nu.

Konstig Känsla

Det har jag i kroppen nu, känns som om allt går lite för bra. Har vart hemma hela helgen och umgåtts med familjen, hjälpt mamma med trädgården och de är så fint nu.  Har varit ute och åkt bräda med Jolle idag, det är så roligt! Jag överträffade mig själv och åkte ner för en riktigt stor backe. I veckan är de jobb men på torsdag ska jag på bio och få se min älskade änglar och demoner hoppas hoppas den är bra, sen hoppas jag på lite öl men inte mycket för jag måste hålla hårt i slantarna. Nu ska ja duscha.

Adam Sandler

Har nyss kollat klart en film med mamma, nån med Adam Sandler i huvudrollen. Inte jätte jätte bra men de funka, handla om att han hade nån fjärrkontroll som han kunde spola fram och tillbaka tiden med. Kommer säkert ha sjuka drömmar om de i natt, ska bogsera in extra sängen i lillebrors rum nu så vi kan kolla Tintin filmer hela natten, vårat favorit nöje! Nu hopp i pyjamas och ploppa ur linser.

Landet

Nu är jag ute hos mamma och pappa på landet, har nyss vart ute på en promenad på våra ägor haha ja vi har faktiskt sådana. Vi har ganska mycket skog och mark i våra ägor, rätt häftigt att tänka att det har gått i generation från generation och att mina släktingar har gått just där jag gick idag. Är jätteglad att jag fått växa upp med djur och natur utanför dörren, de har inte varit roligt alla gånger när bussen går 2 kilometer bort och inte går mer än 4 gånger om dagen men det finns saker som kompenserar. Har hunnit med att studsa på studsmattan med, man blir som barn på nytt!


Värt att lyssna på

Pernilla Andersson

Trött

Spurten kvar nu, sista timmen av den här veckan och jag är mega trött.  Sliter verkligen att gå upp fem på morgonen, orkar ju inget på dagen sen, imorse önsketänkte jag att mitt jobb hade brunnit upp så jag kunde få stanna hemma. Jag brukar fantisera om att sådana grejer händer så jag kan få fortsätta sova, när ja är för trött att gå upp.
Hade en mycket mystisk dröm i natt, jag drömde att jag blödde och hade blodat ner hela min vägg brevid sängen och när ja vaknar ser jag att jag har hämtat en toarulle och ställt på nattduksbordet. Jag kan få sådana där knäppa drömmar ibland, ibland är de helt sjuka och jag mår nästan dåligt när jag vaknar, måste tänka efter och försäkra mig om att de bara var en dröm.
Jag känner mig som en ko som ska ut på grönbete, snart fri!


Svenne helg

Jag trotsade alla pinsamheter och tog min bräda och gav mig ut för att åka lite, de va jättekul. Ja de va pinsamt eftersom jag knappt kan åka nånting men övning ger färdighet, längtar tills på söndag då jag får åka mer.
Imorgon åker jag hem till landet och ska vara där ända tills på söndag, de ska bli så skönt att få komma bort från stan och bara få ta de lugnt på landet. Det enda jag saknar när jag är på landet är min säng och mitt underbara duntäcke. Nu ska jag läsa lite innan Medium börjar klockan nio.




 


Jag och Che

Har nyss vart nere på bibblan och lånat boken Che av Björn Kumm, har redan hunnit till sidan 22 och jag gillar de. Jag har alltid varit fascinerad av Che Guevara, av hans liv och historia. Hur han ville förändra världen med sitt revolutionära sätt. Nu funderar jag om jag ska orka cykla till konsum och köpa lite glass. Bara softa i soffan med glass och Che.


Sprudlande

Ibland får jag tok ryck och känner för att göra massa grejer på en gång! Älskar att känna så men det är jobbigt när man sitter på jobbet och inte kommer härifrån. Jag vill exprimentera med min garderob och göra om kläderna så de blir som nya. Jag är igentligen inte bra på de men om jag bara anstränger mig lite brukar de bli bra, jag måste låta fantasin flöda. Ett annat problem är jag inte riktigt trivs med min kropp och då tycker jag inte passar, att jag ser hemsk ut i allt. Ska ge ett försök när jag kommer hem i alla fall och hoppas på det bästa.
Tänkte att jag skulle ut och springa idag men min hosta har fortfarande inte försvunnit, jag blir så arg. Jag vågar inte ge fullt ut när ja har förkylningssyptom kvar. Jag vill verkligen men jag vet att jag kommer bli sjuk om jag sätter igång och jag får inte va hemma från jobbet. Så min plan idag är att vara hemma och dricka massor av the och fixa med kläderna givetvis.
Nu är de snart lunch och jag är vrålhungrig, när jag blir jättehungrig mår jag illa, förstår inte varför de blir så? Jag fikade vid halv nio och nu känns det nästan som om jag ska spy, verkligen jobbigt. Nu äntligen lunch.

Redan då

Inte lika uttråkad som jag var igår men jag är ruskigt glad att det är fredag imorgon och att det är kort fredg så moi slutar redan halv två.

LÄS!

Nere

Hela dagen har vart knas, det har varit en riktigt dålig dag. Ätit helt fel och jag är arg på mig själv. Fan att jag inte kan sköta mig, jag vet ju att jag mår piss om jag gör dåliga saker. Efter en extremt dålig och tråkig dag på jobbet mötte jag upp Madde och vi åkte och hälsa på Angela på hennes jobb. Hittade en skinnjacka som är helt underbar fast de fanns bara en i ett nummer för litet så nu för ja ha den öppen, bra Emma. Jag ville verkligen ha den och den satt jättefint men nu har jag spenderat min shopping ranson denna månad, så de får bli att åka hem till landet i helgen och leva på päronen. Men de ska bli skönt, komma bort från stan och ut på landet. Nu är det snart rent hus, äntligen något jag kan glädjas åt och ja jag vet att jag är patetisk.


Språkförstörare?

Är vi de? Hade en intensiv diskussion med en kollega och vi är verkligen riktiga språkbovar, använder fel ord för fel syften + att vi har lagt till oss med en massa onödiga ord som typ, liksom, ba, ju. Jag ska verkligen inte vara språkpolis för jag skriver som en liten kratta själv, men vi förstör det svenska språket varje dag, det är synd men språket utvecklas och det har de väl alltid gjort? Vi pratar inte som de gjorde på 1600-talet för att vi utvecklat språket och det kanske är de vi håller på med just nu. Riktigt intressant om man tänker efter och lyssnar på hur folk pratar och skriver, för man är verkligen på helt olika nivå när man pratar och när man skriver. Ska vi ta oss i kragen, skärpa till oss och prata riktigt eller ska vi fortsätta med att använda egna ord och hitta på nya?


Å

Så nu sitter jag här igen på jobbet, tråkigt med stort Å. Jag vill att klockan ska bli halv fyra nu så jag kan få gå härifrån men idag kommer New Balance  till mitt jobb, det ska bli lite kul. De har jättefina retro sneakers men det tycker inte Madde, vi diskuterade det i helgen och jag citerar min käre vän "jag har alltid tyckt New Balance har varit lite budget". Budget eller ej jag gillar dom i alla fall. Sitter nu och pillar med lite skyltar som ja ska fixa´, det är inte kul att jobba med något man inte är intresserad av, det funkar nog ett tag men inte i längden. Har tänkt att jag ska försöka hitta ett extra jobb nere i Malmö men bara om ja orkar de med studierna och max jobba någon gång i veckan så jag inte tröttnar på de.
Sitter och lyssnar på ekot på radion och hör att sjuksköterskor får en bonus om de klarar ett patient samtal och journalskrivande under en viss tid, vad är det för sjukt samhälle vi lever i? Patienten ska väl gå i första hand, alla är bara ute efter att tjäna pengar. Önskar jag kunde teleportera mig tillbaka i tiden ibland, det kanske inte va lättare att leva då men jag tror nog de va mer kärleksfullt.

Dr phil

Muren är rasad men ja ska försöka bygga upp den imorgon, jag vill inte berätta vad de handlar om för jag skäms. Skäms på mig. Mamma och jag ska umgås på fredag, jag längtar. Jag ska visa mamma Vintervikens trädgård, ett jättefint ställe precis här brevid mig där jag bor. Mamma kommer älska de, hon älskar allt som har med växter att göra. Jag har gjort ett vad mig med mig själv, om jag klarar mig tills nästa löning så får jag köpa klockan jag har tittat ut och en skinnjacka som jag hoppas att jag hittar. De här var ingen smaskig blogg inte, jag och min vän Jessica älskar smask. Alla bloggar där man kan gotta sig åt andras olycka och privatliv, smaskens! Vi pratade om det idag om hur kul de är att läsa om gamla klasskamraters liv och gotta sig om de går dåligt, om det däremot går bra känner vi oss misslyckade och stänger ner den. Då letar vi upp en ny och den föregående är glömd. Vi är hemska. Nu ska jag försöka släpa mig in i duschen och fila fötterna men först ska jag nog kissa och noppa ögonbrynen. Nu ringde Angela så jag måste sluta.


Skateboard

Jag ska få åka skateboard på söndag med mina goda vän Jolle, eller rättare sagt jag ska lära mig att åka. Min bräda har stått som hallprydnad i två år nu så de börjar kanske bli dags att använda den. Det ska bli skoj skoj skoj!

Märkligt

Man kan tydligen heta Ola även fast man är tjej


Becka

Pratade med Becka igår, nu längtar jag ännu mer till Malmö. Är så trött på mitt jobb, ibland brukar jag fantisera att jag blir påkörd på väg till jobbet, jag blir inte allvarligt skadad bara lite skadad. Tillräckligt för att åka in på sjukan och slipper jobba. Jag måste va sjuk som tänker så eller är de någon mer som haft samma tankar?

Vad tänkte dom på?

http://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4ngselbyxa


Synd

Efter över 100 dagar rökfri så syndade jag i helgen, på Gröna Lund så du borde nästan inte räknas. Det borde finnas ställen allt är tillåtet på och att man inte får dåligt samvete om man gör något där. De blev sammanlagt 4 cigg + en äcklig mentol cigg ja tiggde på tuben hem, skulle inte förvåna mig om jag får cancer bara för jag syndat. Ja har ganska ofta otur och varför skulle detta vara ett undantag?  Eftersom jag inte orkade städa idag så betyder detta att jag kommer få städa imorgon, jag som hade tänkt åka in till stan och hitta på något skoj. Träffa Madde kanske?
Nu ska jag titta på tönt-Håkan och försöka sova och försöka bli av med mitt fruktansvärda röksug, men först sätta på mig ett par trosor.

Mätt!

Nu har jag ätit middag Lax, ris, oliver och avokado mums mums mums. Blev lite sen middag, inte bra. Måste hålla koll på tider och sådant, då mår min kropp bättre. Nu ska jag strax springa ner i tvättstugan och hämta de sista, har tvättat mina sneakers för första gången, hoppas inte dom dog.

Städa

Nu har jag stoppat in en tvätt och ska börja städa, men de tar emot. Jag har varken ork eller lust, har fastnat framför Beverly Hills. De gamla avsnitten är underbara. Nu städa.


Den ska bli min

Denna klocka vill jag ha, har en likadan fast i svart plast men jag gillar denna mera. Jag skulle Köpt denna i guld istället för min i svart plast men då fanns den inte, min typiska otur. Så ska jag nu köpa denna? Jag har ett köpförbud över mig på grund av min flytt till Malmö, handlar inte kläder eller något annat som man kan ha på sig det enda jag får lov att lägga pengar på är mat och vissa nöjen. De är jobbigt, det svider i min shoppingnerv, kan inte ens gå in i affärer nu för jag vet att jag mår dåligt. Vi är så materialistiska nuförtiden, ja skäms över mänskligheten! Att köpa eller att inte köpa är frågan.

 


Hungrig

Gick upp fem imorse, fikade vid åtta och nu är jag hungrig och ska äta lunch.

Back on track

Börjar en blogg för sjuttonde gången nu då och vi ska se hur bra de går. Sitter på jobbet gör ingeting, som vanligt. Händer lite för ofta att jag inte har något att göra på jobbet, frustrerande. Man får för mycket tid att tänka och fundera, de är inte så bra alltid. Slutar halv fyra idag och sen måste jag rusa hem för att passa tvättiden klockan fyra, har ett berg av smutstvätt och som vanligt har jag glömt att köpa tvättmedel.

I slutet av augusti flyttar jag till Malmö är redan nu nervös men också förväntansfull, har hänt så mycket med mitt liv de senaste året här i Stockholm så de ska bli skönt att få bosätta sig där ingen vet vem jag är. Träffa massor av nya och förhoppningsvis underbara människor som kan förgylla mitt liv, besöka nya platser och göra några till favoriter.
Min bästa vän Becka bor redan där och det är hos henne jag ska flytta in hos, ett rum på Rasmusgatan 2 i Malmö i Skåne i Sverige, de är stort inte undra på att jag är nervös. Har bestämt mig för att bara ta med mig kläder, dator, mobil inte en enda möbel, de får fixas på plats. De ska nog ordna sig, känner på mig att det här kommer bli bra.

RSS 2.0